Transport
RUTIER

Baza materiala de ultima ora de care dispunem, personalul calificat in transporturi de marfuri si colaboratorii nostrii, va stau la dispozitie 24 de ore din 24, pentru ca impreuna sa putem derula o activitate cat mai competitiva si performanta in timp util.
Transport rutier

Transport
MARITIM

Europrim ofera clientilor sai servicii de transport maritim de marfuri, inspre si dinspre portul Constanta. Marfa poate fi transportata in containere complete sau in grupaj catre orice port din lume.
Transport maritim

Transport
AERIAN

Europrim ofera solutii de transport aerian de marfuri in intreaga lume, atat cu avioane de linie cat si cu charter, pentru marfuri importante sau exportate, folosind serviciile celor mai puternice linii aeriene.
Transport aerian

STIRILE EUROPRIM

15.11.2018
Finalizare proiect transport special

Ne face plăcere să anunțăm finalizarea unui proiect lansat în Septembrie 2017, care a constat în transbordarea în portul Constanța a unei fabrici de prelucrare chimică de peste 25000mc și 5000 de tone, ale cărei părți componente au fost fabricate în Thailanda, China, India și unele fabrici europene, toate acestea având destinația finală Kransodar Kray, Federația Rusă.

La cererea partenerilor noștri, echipa noastră de proiecte speciale a gestionat și coordonat toate activitățile implicând recepționarea încărcăturii în terminalul cargo din Constanța, inspecții cantitative și calitative privind încărcăturile, transportul intern între cheuri diferite din portul Constanța, protejarea echipamentelor cu prelate, planul de încărcare și depozitare eficientă, organizarea și obținerea de licențe diferite de la autoritățile statului, efectuarea formalităților vamale, amararea profesională pe navele care au avut Novorossisk ca port de descărcăre. Mulțumim departamentului de proiecte speciale pentru încă un set de operațiuni gestionate profesional, efectuate în mod corespunzător în perioada de 1 an de la începerea lor.

Prin acest proiect, de la înființarea sa în 2015, departamentul nostru de proiecte speciale a depășit limita celor 100.000 de metri cubi de mărfuri de transbordare, astfel încât pânã la acest moment firma Europrim Shipping este bine recunoscută la nivel regional ca fiind unul dintre cei mai de încredere specialiști în manipularea transbordării mărfurilor grele sau agabaritice, breakbulk și proiecte speciale încărcate prin hubportul românesc Constanța.

Decembrie 2017
Europrim, recunoscut ca un furnizor solid de servicii logistice de calitate din 2004. Si suntem mandri de asta.

In urma unui proces de audit care a analizat indicatorii financiar-contabili ai companiei Europrim Shipping din ultimii 2 ani, reprezentantii firmei Creditinfo Romania ne-au acordat certificatul “Strongest in Romania”, care atesta stabilitatea financiara si apartenenta la o elita a profesionistilor in logistica de calitate, doar 1,18% din firmele romanesti cu domeniul de activitate “Transporturi maritime si costiere de marfa” calificandu-se in aceasta categorie.

Acest certificat ne onoreaza si ne stimuleaza sa continuam si pe viitor furnizarea de servicii de transport si logistica de calitate atat clientilor nostri traditionali cat si agentilor din toata lumea, carora le multumim pentru colaborarea din ultimii ani.

15.12.2016
Agent exclusiv în România pentru NewPort Tank Containers

Compania Europrim Shipping a fost numit agent exclusiv în România pentru NewPort Tank Containers, unul dintre primii operatori mondiali de containere tip cisternă, cu operațiuni semnificative acoperind toate rutele comerciale internationale majore. Actionand in calitate de NVOCC (Non-Vessel Operating Common Carrier), NewPort este capabil de a asista clienții în conditii similare cu cele ale unui operator de transport oceanic, cu accent și expertiză nu numai în transportul maritim de chimice vrac, cat si în industria containerelor cisternă de tip foodgrade, folosite in principal in industria alimentara. Dobandirea agentiei exclusive in Romania a unuia dintre cei mai competitivi operatori de tank-containere din piata de transport internationala este inca o dovada a strategiei noastre de dezvoltare continua, cu scopul de a reusi sa oferim clientilor nostri solutia optima de transport eficient pentru fiecare tip de marfa, indiferent de specificul acesteia.

1.07.2016
Masa totală verificată

Organizaţia Maritimă Internaţională (IMO), în colaborare cu reprezentanţii industriei maritime, au modificat recent Convenţia referitoare la siguranţa vieţii pe mare (SOLAS), în ceea ce priveşte greutatea brută a containerelor încărcate pe nave pentru export.

Astfel, începând cu 1 iulie 2016, Convenţia impune ca fiecare container maritim să aibă greutatea verificată (VGM = Verified Gross Mass = Masa Totală Verificată), aceasta reprezentând o condiţie a încarcării containerului pe navă. Consecinţele imediate pentru expeditor (shipper) sunt urmatoarele: el devine responsabil pentru verificarea greutăţii totale a containerului încărcat şi nu se va accepta o greutate estimată sau gresit calculata. Determinarea greutăţii unui container poate fi facută în doua moduri admise de Convenţie: fie cântărind întregul container, fie cântărind încărcătura, adăugându-se apoi la masa proprie a containerului, informatie care se gaseste inscriptionata pe fiecare container. De asemenea, expeditorul trebuie să se asigure că masa brută verificată este menţionată în documentele de transport maritim. În cazul în care va exista o discrepanţă între greutatea declarată şi cea verificată sau dacă din documentul de transport nu reiese că s-a verificat masa brută a containerului, acesta risca situatia de a nu va fi îmbarcat la navă, iar taxele ulterioare de depozitare, contrastalii si cantarire vor fi în contul expeditorului/exportatorului.

Pentru mai multe detalii referitoare la acest subiect si cum va putem ajuta, contactati-ne la [email protected] si va vom raspunde in cel mai scurt timp.

26.10.2015
Un proiect perfect planificat si executat

In urma unor negocieri care s-au intins pe parcursul a mai multor luni, echipa Europrim Shipping a fost aleasa sa faca parte din proiectul de transport conventional a unei fabrici de prelucrare a gazelor naturale din Malaezia in Tatarstan, CSI. Cu o dimensiune totala de 47.000 mc si o greutate de 7.000 de tone, partile componente ale fabricii au fost transportate pe 4 nave oceanice din portul Kuantan, Malaezia pana in Constanta, unde cu ajutorul echipei noastre de proiecte speciale au fost indeplinite toate formalitatile necesare pentru reincarcarea acestora in deplina siguranta pe 9 nave tip barja, in vederea transportului pe Volga pana la Nizhnekamsk, Tatarstan. Pe langa serviciile de descarcare de la nava, formalitatile vamale, pregatirea cargo-planului, incarcarea pieselor si amarajul profesional pe barja, echipa Europrim a furnizat armatorilor si servicii complete de agenturare nave, astfel incat operatiunile s-au derulat cu maxima eficienta indiferent de vremea potrivnica, gabaritul pieselor si programul strict de operare. Data limita stabilita prin contract pentru transbordul total al fabricii pana la inchiderea raului Volga din cauza inghetului a fost respectata pe deplin, confirmand inca o data implicarea si profesionalismul echipei Europrim Constanta care s-a dedicat 100% acestui proiect. Pentru imagini ale acestui proiect, va rugam accesati acest link.

18.09.2015
FMI: In trei ani, economia Romaniei poate intrece Cehia, Grecia si Portugalia

Reprezentantul FMI la Bucuresti, Guillermo Tolosa, crede ca economia Romaniei poate depasi in scurt timp economiile Cehei, Greicie si Portugaliei, daca se mentine ritmul de crestere din ultimii ani. "Deja se intampla asta, nu se va intampla peste 50 de ani. In trei ani, Romania poate intrece Cehia, Grecia si Portugalia daca economia va continua sa creasca la fel ca in ultimii doi ani. Estimarile sunt ca Romania va depasi aceste tari in trei ani, in termeni de marime a economiei ca intreg", a declarat acesta, citat pe site-ul Digi 24. In opinia sa, Romania se confrunta si cu o serie de obstacole in acest parcurs, unul dintre ele fiind infrastructura, "care este deficitara deocamdata". "Acest subiect trebuie abordat foarte serios, inclusiv printr-o crestere a cheltuielilor", a aratat el.

24.02.2015
Responsabilitatea socială, o constantă în viaţa grupului Europrim

Având o implicare semnificativă de-a lungul timpului în diverse proiecte de responsabilitate socială, la aniversarea a 10 ani de activitate pe piaţa românească de transport şi logistică, pe lângă evenimentele aniversare deja programate, grupul Europrim decide să marcheze acest moment important în viaţa firmei şi printr-o donaţie de echipamente de calcul şi echipament sportiv, mingi de basket şi table de şah, unei şcoli din cartierul bucureştean Pantelimon. Cu sprijinul managementului şcolii nr.66, în acest an elevii de 10 ani şi nu numai se vor bucura de mult aşteptatele cursuri de şah, beneficiind de sponsorizarea făcută de către firma noastră. Le urăm copiilor să crească mari, deştepţi şi sănătoşi!

10.12.2014
Parteneriat cu un gigant

În urma eforturilor sustinute de vanzari si a unei campanii de marketing agresive ale agentului nostru din China, Amass International Freight, începând cu 01 decembrie 2014 firma Europrim Shipping a fost desemnata de catre Alibaba.com furnizor de servicii logistice de destinație în România pentru transporturile LCL a marfurilor cu origine Shanghai, Ningbo, Xiamen și Qingdao. Alibaba Group Holding Limited este o companie chineză de e-commerce ce oferă servicii de vanzari consumer-to-consumer, business-to-consumer si business-to-business prin portalul web Alibaba.com. Grupul a început în 1999, când Jack Ma a fondat site-ul Alibaba.com, un portal business-to-business pentru a conecta producătorii chinezi cu cumpărătorii internationali. Compania operează în principal în Republica Populară Chineză (RPC), la data de 19 septembrie 2014 valoarea de piață a Alibaba fiind de 231 miliarde dolari SUA.

28.07.2014
Exporturile chinezești in creștere

Liniile de transport maritim și porturile au beneficiat de exporturile chinezești puternice din luna iunie iar analiștii previzionează acum o extindere continua si în a doua jumătate a anului 2014.

Exporturile containerizate au crescut cu 7,2% în luna iunie fata de perioada similara a anului trecut, pentru a ajunge la 186,8 miliarde de dolari, conform celor mai recente date vamale. Transporturile către Uniunea Europeană au crescut cu 13,1% in luna trecută comparativ cu un an mai devreme, în timp ce exporturile către Statele Unite au crescut cu 7,5%. Acest lucru a fost posibil si datorita adaptarii expeditorilor la transportul maritim in regim de grupaj (LCL).

Shanghai, cel mai mare port din lume, a inregistrat o crestere de aproape 11% în luna iunie, în timp ce portul Guangdong si-a crescut volumul de containere cu 5,3% de la an la an. Perspectivele de export din China sunt puternic accelerate de catre rezultatele lunilor mai și iunie, după un început mai lent anul acesta. Analistii asteapta o continua extindere în a doua jumătate, prognozind o crestere de cel putin 10% de la an la an.

"Redresarea economică globală se accelerează," a spus Liao Qun, economist-sef la China CITIC Bank International. "Având în vedere ca sentimentul de piață din SUA, Japonia și Europa isi revine, exportatorii chinezi vor primi un sprijin din ce in ce mai puternic."

05.05.2014
Acord pentru usurarea traficului transfrontalier

Hong Kong si autoritatile chineze continentale semneaza un acord pentru usurarea traficului transfrontalier de marfa dintre cele 2 teritorii
Comisionarul Autoritatii Vamale din Hong Kong, Clement Cheung si Vice-ministrul Administratiei Generale Vamale Chineze, Sun Yibiao au semnat un acord de recunoastere mutuala pentru promovarea unui "trafic de marfa transfrontalier sigur si neintrerupt". La ceremonia de semnare a acordului din Beijing, dl. Cheung a spus ca aceste masuri vor permite companiilor din Hong Kong sa patrunda pe piata continentala, aducand mai multe oportunitati atat pentru industriile importatoare si exportatoare cat si pentru domeniul logisticii in general.

08.01.2014
Navele devin mai mari de la an la an

Nave port-container au devenit mai mari, dar numărul de companii transportatoare din majoritatea piețelor a scăzut în ultimul deceniu, potrivit celui mai recent raport de la Comisia Națională Unite pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD) privind transportul maritim de marfuri. citeste

06.09.2013
Authorised Economic Operator

Dupa ce a trecut cu succes prin auditul pentru certificarea ISO 9000:2001, acordata anul trecut de catre IQNet, Europrim a trecut la nivelul urmator în obtinerea recunoasterii calitatii serviciilor sale de transport si logistica de catre autoritatile românesti si europene, prin obtinerea statutului de AEO (Authorised Economic Operator). citeste

01.04.2013
Certificat Excellent SME

Ne face placere sa anuntam obtinerea Certificatului Excellent SME de catre compania noastra, in urma auditurilor Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti in colaborare cu Coface Romania. citeste

01.04.2013
Un nou birou operational in Cluj-Napoca

Urmand tendinta de dezvoltare si strategia pro-activa a grupului Europrim de a fi cat mai aproape de clientii nostri, un nou birou operational a fost deschis in orasul Cluj-Napoca, acest important centru economic si cultural al Romaniei devenind o tinta importanta in parcursul nostru spre a deveni primul furnizor de servicii competitive de transport si logistica din Romania, cu o arie larga de activitate: transport aerian cargo, maritim FCL/LCL si rutier, national si international, in regim de grupaj sau complet, formalitati vamale, depozitare si antrepozitare, distributie nationala.

15.02.2013
Noi servicii integrate Europrim, pentru un 'supply chain management' performant

Odata cu deschiderea biroului comercial din Timisoara, portofoliul de servicii de logistica Europrim Shipping oferit importatorilor si exportatorilor romani se dezvolta dupa cum urmeaza:
Hand carry. Pentru partide de marfa de dimensiuni mici a caror livrare catre clientul extern necesita maxima rapiditate si siguranta. Se efectueaza cu prima cursa aeriana disponibila, cu livrare garantata in orice colt al lumii.
Fast car. Similar serviciului 'hand carry', cursa fiind efectuata pe parcurs auto pe ruta cea mai rapida posibil. Un angajat Europrim Shipping preia coletul de la dvs. si il livreaza personal clientului, in cel mai scurt timp posibil.
Chartering. Indiferent de volumul de marfa solicitat pentru transport aerian, va putem oferi o gama larga de capacitati de transport disponibile, cu plecari de pe aeroportul din Timisoara.

01.02.2013
Sarbatorim un an de consolidare marfa
la export prin portul Constanta

Urmand tendinta inceputa in 2010 de diversificare a serviciilor de transport oferite clientilor sai directi sau case de expeditie, Europrim ofera un adevarat sprijin pentru exportatorii romani prin serviciul de transport maritim de marfa in regim de grupaj (export LCL) operat de noi in colaborare cu Shipco Transport Singapore. Containerul-consola de export are plecari saptamanale din portul Constanta, via Singapore, catre orice destinatie din lume, fiind o alternativa mult mai buna la porturile din nordul Europei (Rotterdam, Hamburg, Antwerp), din punct de vedere al costurilor implicate si a timpului de tranzit. Indiferent ca sunteti exportator direct sau casa de expeditie, ca aveti un colet sau cativa paleti de marfa de trimis clientilor dvs. internationali, va stam la dispozitie pentru comenzile dvs. de export in regim de grupaj, prin Constanta.

30.08.2012
Europrim, sponsor la Campionatul International Super Bike

In luna august a acestui an, grupul Europrim, unul din cei mai competitivi agenti romani de transport international de marfuri, a sponsorizat o echipa de motociclism viteza care a reprezentat Romania la concursul ce s-a desfasurat in acest an la Hungaroring, Budapesta. Logistica necesara unui astfel de concurs a fost pusa la punct in cele mai mici detalii de catre specialisti ai firmei, experti in transport si logistica. Poze de la acest eveniment puteti gasi pe pagina noastra de Facebook

01.10.2012
Conferinta internationala a retelei United Shipping

In luna octombrie a anului 2012 o echipa Europrim Shipping va lua parte in Casablanca, Maroc, la conferinta internationala pe teme de freight forwarding a retelei United Shipping Inc., al carei sediu principal se afla in Aurora, Colorado, Statele Unite. Pe agenda de lucru a intalnirilor programate va figura o mai buna promovare in cadrul membrilor USI a serviciilor de transport maritim de marfa in regim de grupaj dezvoltate in ultima perioada de catre Europrim Shipping in colaborare cu partenerii sai din China si Asia de Sud Est. Urmare a acestei campanii se preconizeaza o implicare constanta si din ce in ce mai activa din partea membrilor USI care dezvolta trafice de transport de marfa pe relatia Asia – Romania.

05.04.2012
Linie noua de grupaj maritim

Incepand cu luna aprilie a acestui an, cu ajutorul partenerilor nostri de la Shipco Transport (HK) Ltd., Europrim Shipping pune la dispozitia intreprinzatorilor romani ce deruleaza afaceri de import marfa din China o noua linie de transport in regim de grupaj maritim containerizat ce leaga Hong Kong ca si nod de transbordare a marfurilor cu origine China, cu portul Constanta Sud Agigea. Timpul de tranzit aferent acestui serviciu de grupaj maritim containerizat este de numai 24 de zile port-to-port.

01.03.2012
Europrim, partener al unuia dintre cei mai mari consolidatori de marfa pe plan mondial

Incepând cu luna martie a anului 2012, Europrim Shipping a devenit partener în România unuia dintre cei mai mari consolidatori de marfa pe plan mondial, obtinând înca o data confirmarea calitatii serviciilor de transport în regim de grupaj maritim oferite clientilor si partenerilor sai.

Odata cu aceasta alianta oferim clientilor de transport maritim in regim de grupaj o acoperire globala extinsa si integrata, o paleta completa de servicii de transport maritim consolidat, depozitare, servicii vamale si antrepozitare, pastrând aceleasi principii de flexibilitate, confidentialitate, neutralitate si loialitate fata de colaboratorii nostri.

01.08.2012
Sediu nou in Brasov

Odata cu dezvoltarea volumelor de marfa ale clientilor Europrim din zona centrala a tarii, punctul de lucru Europrim din Brasov a fost relocat intr-o cladire spatioasa de birouri dintr-o zona rezidentiala a orasului. Noua adresa la care ne veti gasi in Brasov este: Strada Horia nr 6. Cod 500045 Brasov.

05.07.2012
Serviciu nou, import cu hub Hong Kong

Operarea cu succes a serviciului comun de grupaj marfa Europrim - Shipco dintre Asia si Romania avand Singapore ca port de consolidare a marfurilor a determinat deschiderea in luna aprilie a unui nou serviciu saptamanal de import cu hub Hong Kong. Aici se consolideaza saptamanal marfa import China avand ca origine Hong Kong si sudul Chinei (zonele Guangzhou/Guangdongsheng, Fuzhou/Fujian si Nanning/Guangxi).

01.03.2012
Depozit avizat pentru marfuri alimentare

Odata cu obtinerea avizelor necesare de la Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara, depozitul Europrim situat in zona libera Agigea poate receptiona, depozita si livra produse alimentare clientilor sai. Beneficiind de sprijinul serviciului de grupaj operat in colaborare cu Shipco Transport, marfurile alimentare pot fi preluate din orice colt al lumii si transportate pe cale maritima pana la depozitul Europrim din zona libera Constanta Sud Agigea. La cererea clientilor putem organiza inclusiv formalitatile vamale si livrarea la usa, oriunde in Romania sau in tarile invecinate.

BUCURESTI Tel: 021 4109033; Fax: 021 4100608 [email protected]
ARAD Tel: +40 747 242 306 [email protected]
BRASOV Telefon: 0368 456 034; 0368 456 035; Fax: 0368 454 088 [email protected]
CONSTANTA Tel: 0742 098 071; Fax: 0241 484 045 [email protected]
CRAIOVA Tel: +40 745 759 041 [email protected]
CLUJ Tel: 364 410 216 Fax: 364 816 963 [email protected]
IASI Tel: 746 158 883; 214 109 033 [email protected]
TIMISOARA Tel. 356 178 780; Mobil: 0751 175 944; 0751 175 945; [email protected]
VARNA Tel. +35987982399/+40749116658 Tel/Fax: +35986822717 [email protected]
CHISINAU Telefon: +3 7469 332 125 [email protected]
Europrim Group are grija de datele dvs. confidentiale.
Politica de confidentialitate